GOMBÁS RÁNTOTTA
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma vagy 2-3 szál újhagyma, 8 tojás, 8-10 szál petrezselyemzöld, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük.
A hagymát ízlés szerint összevágjuk (lehet karikákra, de apró kockákra is), és egy evőkanál étolajon üvegesre sütjük. Amikor a hagyma üvegesedik, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és addig főzzük, amíg a gomba leve nem elpárolog.
Közben a tojásokat egy tálba ütjük, és villával lazán fölverjük. Nem kell habosra, csak addig, amíg a tojás összekeveredik.
Amikor a gomba leve elpárolgott, ráöntjük a tojást, néhányat keverünk rajta, és rögtön tálaljuk. Tálalásnál esetleg csipetnyi pirospaprikával szórjuk meg.