Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS RÁNTOTTA

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma vagy 2-3 szál újhagyma, 8 tojás, 8-10 szál petrezselyemzöld, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj.

      

p1340597-dd.jpg

 
  

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük.

A hagymát ízlés szerint összevágjuk (lehet karikákra, de apró kockákra is), és egy evőkanál étolajon üvegesre sütjük. Amikor a hagyma üvegesedik, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és addig főzzük, amíg a gomba leve nem elpárolog.

Közben a tojásokat egy tálba ütjük, és villával lazán fölverjük. Nem kell habosra, csak addig, amíg a tojás összekeveredik.

Amikor a gomba leve elpárolgott, ráöntjük a tojást, néhányat keverünk rajta, és rögtön tálaljuk. Tálalásnál esetleg csipetnyi pirospaprikával szórjuk meg.

   

p1300930-dd.jpg

p1390042-dd.jpg


  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.