Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KOLBÁSZOS-GOMBÁS OMLETT

2013.06.23

Hozzávalók személyenként:

2 tojás, 2 gomba, 5 dkg füstölt kolbász, só, étolaj, 1 kisebb lila hagyma.


p1370779-dd.jpg

  

Elkészítés:

A felkarikázott kolbászt és a megtisztított, szeletelt gombát néhány csepp olajon tapadásmentes serpenyőben sütni kezdjük. (Az olajból tényleg csak néhány csepp kell, mert a kolbászból úgyis sül ki elegendő zsiradék.)

A tojást kis csipetnyi sóval habosra verjük. (A sóval vigyázni kell, mert a kolbász is sós.)

Mikor a gomba leve elpárolgott, és a kolbász enyhén megpirult, a felvert megszórjuk hagymakarikákkal, ránöntjük a felvert tojást, és addig sütjük kis lángon, míg a tojás össze nem áll.

 

Aki lágyabban szereti, az ebben az állapotában tányérra fordíthatja és tálalhatja az omlettet. Aki jobban át akarja sütni, az óvatosan fordítsa meg, és süsse meg a másik oldalát is, majd tányérra csúsztatva tálalja.

Tálalásnál adhatunk hozzá friss salátát, savanyúságot, reszelhetünk rá sajtot, kínálhatjuk péksüteménnyel, kenyérrel.

 

Tipp:
Természetesen gabonakolbászból is elkészíthető.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.