Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÖLES KÖRÖZÖTT

2011.08.09

Hozzávalók:

15 dkg hántolt köles, 1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma (de mehet bele ennek megfelelő mennyiségű újhagyma vagy snidling is), 1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál mustár, negyed mokkáskanál őrölt kömény, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál só, kb. 1 dl hidegen sajtolt étolaj, egy mokkáskanál citromlé.

 

100_0727-dd.jpg



Elkészítés:

A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. (az sem baj, ha szétfő, mert úgyis krém lesz belőle.)

A hagymát apróra vágjuk és a fűszerekkel, citromlével együtt a köleshez keverjük. Végül apránként adjuk hozzá az olajat a kívánt krémesség eléréséig.

Az egészet jól átkeverjük, behűtve tálaljuk. (aki szereti, ha a krém teljesen egynemű, robotgéppel vagy turmixgéppel pépesítheti.)

Tálalásnál kenhetjük kenyérre vagy tölthetjük zöldpaprikába, paradicsomba is.

 

100_0718-dd.jpg

A fotón a köleskörözöttesen kívül tojáskrémes és tökmagkrémes szendvicseket látsz.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A KÖLESRŐL

(MONIKA, 2012.12.13 20:26)

MIA KÖLES?????