KÖLES KÖRÖZÖTT
Hozzávalók:
15 dkg hántolt köles, 1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma (de mehet bele ennek megfelelő mennyiségű újhagyma vagy snidling is), 1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál mustár, negyed mokkáskanál őrölt kömény, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál só, kb. 1 dl hidegen sajtolt étolaj, egy mokkáskanál citromlé.
Elkészítés:
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. (az sem baj, ha szétfő, mert úgyis krém lesz belőle.)
A hagymát apróra vágjuk és a fűszerekkel, citromlével együtt a köleshez keverjük. Végül apránként adjuk hozzá az olajat a kívánt krémesség eléréséig.
Az egészet jól átkeverjük, behűtve tálaljuk. (aki szereti, ha a krém teljesen egynemű, robotgéppel vagy turmixgéppel pépesítheti.)
Tálalásnál kenhetjük kenyérre vagy tölthetjük zöldpaprikába, paradicsomba is.
A fotón a köleskörözöttesen kívül tojáskrémes és tökmagkrémes szendvicseket látsz.
A KÖLESRŐL
(MONIKA, 2012.12.13 20:26)