LECSÓ
Hozzávalók:
1 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 1 fej karikákra vágott vöröshagyma, étolaj, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, esetleg 3 tojás.
Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük a hagymakarikákat, beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát . Mikor kicsit puhulni kezd, hozzákeverjük a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fél kévéskanál pirospaprikával, és összefőzzük (amíg a leve besűrűsödik).
A végén keverhetünk hozzá néhány villával felvert tojást, amikkel jól összeforraljuk a lecsót.
Tipp:
Tálalhatjuk főtt rizzsel vagy tükörtojással is
Főzhetünk bele egészben vagy karikákra vágva virslit, kolbászt. Olaj helyett a hagymát szalonnazsíron is megsüthetjük.
Földarabolt padlizsánt és/vagy cukkinit is adhatunk a lecsóhoz.
Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.