Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LECSÓ

2012.07.06

Hozzávalók: 

1 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 1 fej karikákra vágott vöröshagyma, étolaj, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, esetleg 3 tojás.

    

p1200880-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük a hagymakarikákat, beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát . Mikor kicsit puhulni kezd, hozzákeverjük a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fél kévéskanál pirospaprikával, és összefőzzük (amíg a leve besűrűsödik).

A végén keverhetünk hozzá néhány villával felvert tojást, amikkel jól összeforraljuk a lecsót.

  

p1200892-dd.jpg

  

Tipp:

Tálalhatjuk főtt rizzsel vagy tükörtojással is

Főzhetünk bele egészben vagy karikákra vágva virslit, kolbászt. Olaj helyett a hagymát szalonnazsíron is megsüthetjük.

Földarabolt padlizsánt és/vagy cukkinit is adhatunk a lecsóhoz.

Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.