Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LISZTES STERC

2014.07.29

Hozzávalók:

40 dkg liszt, kb. 3 dl víz, 2-3 evőkanál zsír vagy olaj, csipetnyi só.

 

Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, majd kanalanként rálocsoljuk a forró zsírt, és addig keverjük, míg az étel morzsalékossá nem válik. Úgy jó, ha kicsit meg is pirul.

Fogyasztható sósan, szalonnazsírral, szalonnapörccel, sós túróval, aludttejjel, de édes túróval, lekvárral is. Manapság, ha édesen készítjük, a sütés utolsó percében adhatunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.

 

p1590267-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Számítógépről

(Zsóka, 2014.08.27 19:56)

Évtizedek óta keresem ezt a receptet. Gyerekkorom egyik emlegetett étele volt,amit a nagymamám készített,és a nagynéném!
Nagyon megörültem most! Köszönöm a receptet!!