LISZTES STERC
Hozzávalók:
40 dkg liszt, kb. 3 dl víz, 2-3 evőkanál zsír vagy olaj, csipetnyi só.
Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, majd kanalanként rálocsoljuk a forró zsírt, és addig keverjük, míg az étel morzsalékossá nem válik. Úgy jó, ha kicsit meg is pirul.
Fogyasztható sósan, szalonnazsírral, szalonnapörccel, sós túróval, aludttejjel, de édes túróval, lekvárral is. Manapság, ha édesen készítjük, a sütés utolsó percében adhatunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot vagy tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Évtizedek óta keresem ezt a receptet. Gyerekkorom egyik emlegetett étele volt,amit a nagymamám készített,és a nagynéném!
Nagyon megörültem most! Köszönöm a receptet!!
Számítógépről
(Zsóka, 2014.08.27 19:56)