Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MÁRTOGATÓK, DIPEK, MÁRTÁSOK, SZÓSZOK

2008.01.15

Kép

 

BROKKOLIS

Hozzávalók:
10 dkg párolt brokkoli, 4-5 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma reszelve, 1-2 csepp citromlé.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS

Hozzávalók:

1 dl ketchup, fél dl ananászlé, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál finomra reszelt gyömbér, 1 evőkanál étkezési keményítő, csipetnyi só.

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük, és felforraljuk. Forrás után két percig főzzük.

 

edes-savanyu-szosz-018-ee.jpg

  

HAGYMÁS SAJTOS

Hozzávalók:
1 kis doboz (1,7-2 dl) tejföl, 5 dkg finomra reszelt sajt, apróra vágott újhagyma vagy lilahagyma, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

  

Kép

  

 

HÁZI KETCHUP

A receptet itt találod meg: KETCHUP.
 

hazi-ketchup-025-ddd.jpg

  

KAPROS

Hozzávalók:
Fele-fele arányban tejföl és natúr krémsajt, apróra vágott kapor, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

  

MEDVEHAGYMÁS

Hozzávalók:
Fele-fele arányban tejföl és natúr krémsajt, apróra vágott medvehagyma, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

   

kenokek-26-008-dd.jpg

  

MEGGYMÁRTÁS

Hozzávalók:
50 dkg meggy, 1 kiskanál citromlé, kb. 3 evőkanál cukor, két csipet só, 2 dl tejszín (vagy tejföl), 2 csapott evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt).

Elkészítés:
A meggyet annyi vízben, amennyi ellepi, a cukorral és sóval öt percig főzzük. A tejszínt (tejfölt) simára keverjük az étkezési keményítővel (liszttel), és a meggyhez adjuk. Citromlével ízesítjük.

A cukrozás-sózás erősen ízlésfüggő. Kóstold meg a mártást!

Víz helyett főzheted a meggyet vörösborban is.

 

Kép

 

PARADICSOMOS

Hozzávalók:
2 dl sűrű paradicsomlé, 1 gerezd fokhagyma reszelve, 1 pici fej vöröshagyma nagyon apróra vágva, a paradicsom savanyúságától függően porcukor, só, csipetnyi őrölt bors, apróra vágott bazsalikom és oregano (vagy olasz fűszerkeverék).

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük, és 10 percig kevergetve összeforraljuk. Kihűtve tálaljuk.

 

SAJTOS SNIDLINGES

Hozzávalók:
1 kis doboz (1,7-2 dl) tejföl, 5 dkg finomra reszelt sajt, apróra vágott snidling, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

SNIDLINGES

Hozzávalók:
Fele-fele arányban tejföl és natúr krémsajt, apróra vágott snidling, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

  

SÖRÖS

Hozzávalók:
10 dkg finomra reszelt Trappista sajt, 5 dkg puha vaj, 1 dl sör, 1 mokkáskanál mustár, 1gerezd reszelt fokhagyma, só, csipetnyi őrölt bors.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

TOJÁSOS

Hozzávalók:
3 főtt tojássárgája, 4-5 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, fél mokkáskanál mustár.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

TÚRÓS FOKHAGYMÁS

Hozzávalók:
10 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 1gerezd reszelt fokhagyma, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

TÚRÓS KAPROS

Hozzávalók:
10 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 1 kis csokor kapor nagyon apróra vágva, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

 

TÚRÓS LILAHAGYMÁS

Hozzávalók:
10 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 1kis  fej apróra vágott lilahagyma, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

  

kenokek-26-002-dd.jpg

  

ZÖLDHAGYMÁS

Hozzávalók:
Fele-fele arányban tejföl és natúr krémsajt, apróra vágott zöldhagyma, só.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük.

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

recept

(borat 04, 2012.11.18 12:48)

jól néznek ki *-*

szevaaasz.qq

(vávejenn.:33, 2012.11.18 12:52)