Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


OMLETT GOMBÁVAL

2008.01.13

 p1040215-ee.jpg

 

Hozzávalók:

2 tojás, 1 evőkanál tejszín vagy tejföl, étolaj, só, 2 közepes gomba.

Elkészítés:  

Megpucoljuk és szeletekre vágjuk a gombát, majd pár csepp olajon csipetnyi sóval megpároljuk.

A tojásokat a tejszínnel / tejföllel együtt villával fölverjük, megsózzuk, belekeverjük a gombát, és az így kapott keverékből palacsintasütőben szép, kerek "lepényt" sütünk, mintha palacsintát sütnénk.

Az így megsütött omlettet tányérra borítjuk.

 

Kép

 

Tipp:

A félbe hajtott omlettet megtöltheted párolt zöldborsóval, reszelt sajttal...

A nyers tojásba fölverés előtt szórhatsz valamilyen zöldfűszert (pl. apróra vágott petrezselyemzöldet), csipetnyi őrölt borsot, csilit.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tata Tulipán utca

(Hanna , 2016.08.03 10:24)

Nagyon maceras