Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROPOGÓS MÜZLI

2009.12.02

Hozzávalók:

1 kg különféle gabonapehely ( zabpehely, tönkölybúzapehely, kukoricapehely, puffasztott rizs...), 20 dkg különböző darabos dióféle (dió, mogyoró, mandula...), 30 dkg aszalt gyümölcs, 5 evőkanál méz, esetleg valamilyen fűszer (pl. őrölt fahéj).

 

p1090188-dd.jpg

  

Elkészítés:

A pelyheket, a dióféléket és az aszalt gyümölcsöt egy nagy tálba szórjuk, rákanalazzuk a mézet, meghintjük egy kis fahéjjal (kihagyható), és nagyon alaposan összekeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A mézes keveréket egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és 100 fokos sütőben gyakran átkeverve 25-30 percig sütjük. Ezután kivesszük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, jól záródó dobozban vagy üvegben tároljuk.

Tálalásnál friss gyümölcsöt, joghurtot, tejet adunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gép

(rita, 2013.02.15 12:25)

nagyon finom lehet