Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


SERPENYŐS ÚJKRUMPLI

2012.05.08

Hozzávalók:

15-20 dkg újkrumpli, 4-5 gomba, 1 kisebb vöröshagyma vagy 1-2 szál újhagyma, 2 tojás, fél paprika, 5-6 szál petrezselyemzöld, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, étolaj.

    

p1170511-dd.jpg

 

Elkészítés:

Serpenyőben fél evőkanál étolajat hevítünk, beleszórjuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk az alaposan megmosva héjastól fölkarikázott újkrumplit. Egy-két percig pirítjuk, majd rászórjuk a szeletelt gombát. Megsózzuk, enyhén megborsozzuk, meghintjük két-három csipet pirospaprikával, és kis lángon pároljuk.

Amikor a krumpli már majdnem puha, beletesszük az ételbe a vékony csíkokra vágott paprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha minden zöldség kellően megpuhult, ráütünk két tojást, és már csak addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Salátával, savanyúsággal vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.