Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TONHAL KRÉM

2008.01.07

Hozzávalók:

1 doboz natúr tonhalkonzerv, 1 mogyoróhagyma vagy 1 kis fej lilahagyma, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, só, csipetnyi őrölt bors, pár csepp citromlé.

  

Kép

  

Elkészítés:

A tonhalat villával összetörjük, apránként belekeverjük a vajba. Sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével és a nagyon apróra vágott hagymával ízesítjük. Pirítóssal vagy friss péksüteménnyel tálaljuk. Nagyon jól illenek hozzá a friss zöldségek (paradicsom, uborka, saláta...), de a savanyúságok vagy a tojáskarikák is.

 

 

Kép

 

 

Tipp:

Ha nem akarsz pazarolni, a halkonzerv levét is belekeverheted a krémbe, de csak a apránként, nehogy túlhígítsd!

Ugyanez a krém elkészíthető másfajta natúr halból is, például olajos szardíniából. Ha szardíniából készíted, akkor mindenképp vedd ki a halak gerincét! Ha nem veszed ki, akkor olyan lesz, mint régesrégesrégen az oviban: ropognak a szádban a halcsontdarabkák. És ez már az oviban sem volt jó.

 

halkremes-szendvics-17-019-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

halgerincecskéről

(Toncsi, 2012.02.17 08:30)

én imádom a halgerincecskét!! nyami nyami :)