VEGÁN "OMLETT"
Ezt a receptet Steiner Kristótól lestem el. Az így készült étel nagyon finom, tápláló, de azt azért ne várjuk tőle, hogy pont olyan legyen, mint a tojásból készült omlett!
Hozzávalók 2 (jó étvágyú) személyre:
15 dkg csicseriborsóliszt, 1 evőkanál zabpehelyliszt, 1 dl (olíva)olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, víz, fél kávéskanál sütőpor. Olaj a sütéshez.
Valamint ízlés szerint: gomba, paprika, hagyma vagy más zöldség.
Elkészítés:
A liszteket összekeverjük a sütőporral, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a reszelt vagy zúzott fokhagymát, majd annyi vízzel keverjük csomómentesre, hogy a felvert tojáséhoz hasonló állaga legyen.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben kis olajat hevítünk, ha használunk valamilyen zöldséget, azt fél percig kevergetjük, majd beleöntjük a massza felét. Eloszlatjuk, mint a palacsintát, és kis lángon 4-5 percig lefedve sütjük. Ezután akár tálalhatjuk is, de meg is fordíthatjuk, és megsüthetjük a másik oldalát is. A massaz megmaradt másik felét ugyanígy sütjük meg.
Az elkészült "omlettet" nagy adag friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Víz helyett valamilyen növényi tejet is használhatunk. Vagy a felhasznált víz egy részét krémesre keverhetjük némi tofuval. A masszához adhatunk zöldfűszereket is.