Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VÖRÖSLENCSE KRÉM

2008.01.03

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse, 1 evőkanál natúr vega-mix fűszer (vagy más zöldséges fűszerkeverék), 2 közepes kimagozott paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré), 1 húsos zöldpaprika (vagy kaliforniai paprika),  1 fej vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olivaolaj vagy tökmagolaj.

 

Kép


Elkészítés:

A lencsét kétszeres mennyiségű vízben a fűszerkeverékkel 10-15 perc alatt  puhára főzzük. (A vöröslencse szétfő.)

Egy serpenyőbe olajat öntünk, beleszórjuk a kockákra vágott hagymát és az összevágott paprikát és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, együtt főzzük egy kicsit, aztán bomixerrel az egészet pépesítjük. Belekeverjük a lencsét, a finomra reszelt fokhagymát, ha kell, utánasózzuk.

Friss kiflivel, pirítósra kenve vagy zöldségeket belemártogatva fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vörös lencse krém

(Beastie, 2011.08.10 18:17)

ezt most kipróbálom. itt árválkodik szegény vöröslencse, s pont erre a pillanatra várt :) köszi