Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BOSZORKÁNYSZIGETI BATYUS HALÁSZLÉ

2012.11.09

Hozzávalók a halászléhez (6-8 főre):

1 kg ponty, 1 kg harcsa, 1 kg zöldpaprika (annak, aki bírja, csípős is legyen közte), 50 dkg paradicsom, 3-4 vöröshagyma, 5 evőkanál őrölt pirospaprika, 1,5 evőkanál só, 1 kávéskanál őrölt bors.

A levesbetéthez: 22 dkg liszt, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 25 dkg halbelsőség, 1 evőkanál liszt,1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só, csipetnyi őrölt bors.

  

p1270716-dd.jpg

  

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, a halhús szebb darabjait és a belsőségeket félretesszük levesbetétnek, a többit az apróra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, 1 evőkanál sóval, 4 evőkanál őrölt paprikával kb. 2,5 liter vízben felrakjuk főni. Az alaplevet 2 óráig kis lángon főzzük. A félretett halat szeletekre vágjuk, a maradék sóval, borssal, őrölt paprikával fűszerezzük és hűtőbe tesszük.
A batyukhoz a finomra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, rárakjuk az apróra darabolt halbelsőséget és sóval, borssal fűszerezve, egy evőkanál liszttel meghintve, kevés halalaplével felengedve töltelék sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
A maradék lisztből és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Negyed órát letakarva pihentetjük, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk. Kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, melyeknek közepére egy-egy kiskanálnyi tölteléket púpozunk, aztán a tésztaszéleket alaposan összenyomva batyut alakítunk ki.
Az megfőtt halalaplevet átpaszírozzuk, aztán visszatesszük a tűzhelyre. Amikor újra felforr, belerakjuk a fűszerezett halszeleteket és a batyukat. Még kb. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánaízesítjük. Forrón tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.