Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BUNDÁS HALFILÉ PÁRIZSIASAN

2008.01.29

Évek óta igyekszem "feltalálni" a szálkamentes, nem halszagú és nem halízű halat, mert halízű, halformájú, halszagú halat az én családom nem eszik. Az alábbiakban leírom sok éves kísérleteim eredményét (amit természetesen nem én találtam föl, de nálunk bevált).

 

  Kép

    

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb  vagy nyolc kisebb szálkamentes halfilé (lehet pl. tonhal, hekk, vajhal, afrikai harcsa vagy tilápiafilé), egy bögre liszt, 2 tojás, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, étolaj, citrom. (Ha a halfilé fagyasztott: tej és 1 gerezd fokhagyma.)

Elkészítés:

Ha fagyasztott halat használunk, előbb lassan (hűtőgépben) kiolvasztjuk. Még finomabb lesz az étel, ha egy gerezd reszelt fokhagymával ízesített tejben olvasztjuk ki a szeleteket.

Ha nem fagyasztott, minél frissebbet válasszunk.

A halat lemossuk, leitatjuk róla a nedvességet, megcsöpögtetjük citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órát letakarva hűtőben állni hagyjuk.

A tojást egy kávéskanál sóval, néhány csipet őrölt borssal és egy finomra reszelt fokhagymagerezddel fűszerezzük, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet, és annyi hideg vizet, hogy elkeveréskor sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen.

A halszeleteket megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a tojásba, és az olajba tesszük. Mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal csak egyszer fordítjuk meg, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével és egy szelet citrommal tálaljuk.

 

p1710167-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

(Gábor, 2011.12.07 17:32) -nak

(Reni, 2012.05.20 09:53)

Arrol, hogy nem megcsöpögtetejük, ha nem lecsöpögtetjük

akkor te is írjál rendesen, ARRÓL! haha

most fogom megcsinálni ezt a finomságot, köszönöm!

recept hozzászólásról

(Erika, 2012.03.29 12:16)

Egyeseknek miért kell témához nem illő "lényeges" dolgokat megírniuk??? Ha már kellett, akkor legalább... a "ha nem" az hanem.
Nagyon guszta a recept. Sok sikert az oldalhoz nekem nagyon tetszik :-)

Arrol, hogy nem megcsöpögtetejük, ha nem lecsöpögtetjük

(Gábor, 2011.12.07 17:32)