Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CITROMOS HAL CUKKINIS TÓCSNIVAL

2011.07.25

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb halszelet megtisztítva (a képen lazac, de bármilyen halból finom), 3 citrom, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, só, őrölt bors.
A tócsnihoz: 40 dkg krumpli, 20 dkg cukkini, 10 dkg reszelhető sajt, 1 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, 2 kanál olaj.


hal-cukkini-sajt-024-ee.jpg

 

Elkészítés:

A halszeleteket meglocsoljuk az egyik citrom levével, sózzuk, borsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk a hűtőgépben.

A krumplit megpucoiljuk, aztán a krumplit is és a cukkinit is lereszeljük kislyukú reszelőn, majd kinyomkodjuk a levüket. Ezután hozzákeverjük a  szintén lereszelt fokhagymát és sajtot, valamint a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

A megmaradt két citromot alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.

Egy grillserpenyőben fölforrósítunk egy-egy kanál olajat és vajtat, és a halszeletek mindkét oldalát megsütjük benne. A halat sülés közben nem szabad ide-oda forgatni, mert széthullik. Csak egyszer fordítsuk meg őket széles lapátkanállal alájuk nyúlva. A fordítás után a halszeletek mellé szórjuk a serpenyőbe a citrom szeleteket is, és együtt sütjük őket tovább. Vigyázat, ne süssük túl a halat, mert kiszárad!

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk. A cukkinis-krumplis keverékből jókora evőkanálniy halmokat rakunk bele, amiket a kanál domború felével szétlapítunk. A lepények mindkét oldalát barnára sütjük.

A krumplis-cukkinis lepényeket a halszeletekkel és a citromkarikákkal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.