Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DIÓS HAL

2008.01.26

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb  vagy nyolc kisebb fehér húsú halfilé (lehet pl. tonhal, hekk, pangasius filé, vajhal vagy tilápia filé), 5 dkg vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt), 1 tojás, só, őrölt bors, 10 dkg durvára darált dió, citrom.

   

Kép

   

Elkészítés:

A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, megcsöpögtetjük őket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal.

A tojásból a keményítővel (vagy liszttel), kis sóval és kb. fél deci vízzel palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk.

A halszeleteket belemártjuk a tojásos keverékbe, aztán megforgatjuk a dióban.

Közben egy serpenyőben kis lángon felmelegítjük a vajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat 6-7 percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk. Tálalásnál a sütés után visszamaradt diós szafttal meglocsolhatjuk.

 

Tipp:

A sütés után visszamaradt szaftba önts egy deci (főző)tejszínt, forrald össze 2-3 percig az így kapott mártást, esetleg sózd és borsozd meg, ha nem érzed elég fűszeresnek, és ezzel tálald a halat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ehetetlen étek

(éhes, 2013.01.03 18:10)

Nekem egyáltalán nem ízlik! Undorító, ehetetlen. Elpocsékoltam 30 dkg halat; soha senkinek sem fogom ajánlani, mert még az is lehet, hogy fertőző! Ízetlen semmi. Ezen felül a hozzávalók mennyisége is kétséges.