Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FISH & CHIPS

2008.01.24

A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg krumpli, 60 dkg tőkehalfilé, 15 dkg liszt, 10 dkg kukoricakeményítő, 1 csapott kávéskanál sütőpor, fél dl vodka, 2,5 dl sör, 1 kávéskanál barna cukor vagy méz, só, őrölt bors, 2 citrom, olaj a sütéshez.

  

p1200635-dd.jpg

    

Elkészítés:

A halfiléket darabokra vágjuk, kicsit besózzuk (nem nagyon, mert a tengeri hal eleve sós ízű), megborsozzuk és megcsepegtetjük 1 citrom levével.

A lisztet összekeverjük a keményítővel, sütőporral. Beleőrölünk egy kis borsot, beleszórunk egy kis sót, a cukrot, aztán belekeverjük a sört és a vodkát. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Nem szabad túlkeverni. Nem baj, ha kicsit csomós.

Ebbe a tésztába forgatjuk bele a papírtörlővel leitatott haldarabokat, és forró olajban néhány perc alatt kisütjük őket.

Miközben a hal sül, a megtisztított, hasábokra vágott krumplit is kisütjük olajban, majd megsózzuk.

A halat és a krumplit tányéra halmozzuk és forrón tálaljuk.

 

Tipp:

Ha angolosan akarod tálalni, adj a halhoz és krumplihoz párolt zöldborsót vagy zöldborsópürét!

  

p1200620-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.