FISH & CHIPS
A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg krumpli, 60 dkg tőkehalfilé, 15 dkg liszt, 10 dkg kukoricakeményítő, 1 csapott kávéskanál sütőpor, fél dl vodka, 2,5 dl sör, 1 kávéskanál barna cukor vagy méz, só, őrölt bors, 2 citrom, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A halfiléket darabokra vágjuk, kicsit besózzuk (nem nagyon, mert a tengeri hal eleve sós ízű), megborsozzuk és megcsepegtetjük 1 citrom levével.
A lisztet összekeverjük a keményítővel, sütőporral. Beleőrölünk egy kis borsot, beleszórunk egy kis sót, a cukrot, aztán belekeverjük a sört és a vodkát. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Nem szabad túlkeverni. Nem baj, ha kicsit csomós.
Ebbe a tésztába forgatjuk bele a papírtörlővel leitatott haldarabokat, és forró olajban néhány perc alatt kisütjük őket.
Miközben a hal sül, a megtisztított, hasábokra vágott krumplit is kisütjük olajban, majd megsózzuk.
A halat és a krumplit tányéra halmozzuk és forrón tálaljuk.
Tipp:
Ha angolosan akarod tálalni, adj a halhoz és krumplihoz párolt zöldborsót vagy zöldborsópürét!