Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FISHERMAN'S PIE

2012.07.04

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg tőkehalfilé (készülhet többféle halból vagy rákból, kagylóból is), 1 vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 3 dl tej, 1 dl fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál liszt, olaj, só, őrölt bors.

A krumplipüréhez: 1 kg krumpli, 3-4 evőkanál vaj, kb. 2 dl tej, só, reszelt szerecsendió.

A tetejére: 5 dkg reszelt cheddar sajt, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa.

  

p1200792-dd.jpg

  

Elkészítés:

A halfilét alaposan megmossuk, ellenőrizzük, hogy ne maradjon benne szálka. Kisebb darabokra vágjuk. Megszórjuk némi őrölt borssal és sóval. Félretesszük.

A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágva puhára főzzük. Ezután áttörjük, és krémesre keverjük a tejjel, vajjal és szerecsendióval.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre sütjük egy evőkanál olajon. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, a haldarabokat, és 3-4 percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, aztán rögtön ráöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és kis lángon 15 percig főzzük. Közben beleöntjük a bort is.

A besűrűsödött mártást vagy egy nagyobb vagy négy kisebb hőálló tálba kanalazzuk. Körben ráhalmozzuk vagy habzsákból rányomjuk a krumplipürét. A közepét pedig megszórjuk a zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékével.

Az ételt sütőbe tesszük, és 15 percet sütjük.

 

Tipp:

A póréhagymával együtt más zöldséget is adhatunk a mártáshoz, pl. vékonyabb karikákra vágott sárgarépát, szeletelt gombát...
 

p1200788-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.