Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FOKHAGYMÁS VAJBAN SÜLT LAZACFILÉ

2008.01.24

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 1 fej fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.

     

p1200019-dd.jpg

 

Elkészítés:

A lazacot megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk egy fokhagyma megpucolt gerezdjeit, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.)

Tálalásnál adunk a halhoz egy-egy citromgerezdet.

    

Tipp:

Lazac helyett másfajta halfilét is használhatsz.

A halsütés után visszamaradó fokhagymás vajjal tálalásnál meglocsolhatod a halat.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.