Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS HALFILÉ

2008.01.23

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), 10 dkg gomba, 1 kis fej salot hagyma vagy lilahagyma (de jó hozzá egy szál újhagyma is), egy evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2-3 dkg reszelt sajt.

 

Kép

  

Elkészítés:

A halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk.

A hagymát vékony karikákra vágjuk és a fölszeletelt gombával együtt egy serpenyőben egy evőkanál étolajon átsütjük.

  

Kép

  

Ezután a gombát kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt kis olajon megsütjük a halfilé mindkét oldalát.

  

Kép

 

A halfilét ezután egy tűzálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a gombát. Megszórjuk reszelt sajttal.

  

Kép

  

Addig sütjük a sütőben, amíg a sajt pirulni kezd.

  

Kép

  

Friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré is nagyon illik hozzá.

 

Kép


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gábor

(Egy régi, nagy tisztelőd, 2010.12.12 11:52)

Rollad
Most mérges vagyok Vikicém, mert nem iktatták be a KONYHA NOBEL dijjat, mert te biztos meg érdemelnéd
nagy tisztelőd Gábor!/de nem arkangyal/