Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GRILLEZETT VADLAZAC

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb vadlazacfilé, 3 dkg vaj, 2 evőkanál evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 2 citrom.

  

grillezett-vadlazac-005-eee.jpg

     

Elkészítés:

A lazacot enyhén megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és fél órát állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, és mindkét oldalukat néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.) Amikor a hal egyik fele már megsült, mellédobunk a serpenyőbe egy fölszeletelt citromot.

A kész halat a sült citromkarikákkal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.