Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HAL ORLY MÓDRA

2012.04.24

p1790253-dd.jpg

 

Hozzávalók:

1 kg szálkamentes halfilé, 20 dkg liszt, 2,5 dl sör, fél kávéskanál sütőpor, só, őrölt bors, 2 citrom, olaj a kisütéshez.
 

Elkészítés:

A halat megsózzuk, enyhén megborsozzuk és ráfacsarjuk egy citrom levét. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A lisztből, sóból, sütőporból és sörből sűrű palacsintatésztát keverünk.

(Vigyázat, nem szabad sokáig keverni! Éppen csak addig, amíg össze nem áll. Nem baj, ha kicsit csomós, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne!)

A leitatott halszeleteket a sörtésztába mártjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Frissen, forrón, citrommal tálaljuk.

 

p1790243-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.