Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HALAS-PARADICSOMOS TÉSZTA

2014.08.07

Hozzávalók:

50 dkg száraztészta, 50 dkg érett paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom), 1 doboz konzerv tonhalfilé, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20-25 levél bazsalikom, 1 teáskanál friss oreganolevél, 1 teáskanál friss kakukkfű, só, őrölt bors, olívaolaj.

  

olasz-teszta-kicsi-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kettőt-hármat keverünk rajta, aztán beletesszük a lehúzott héjú, földarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom sűrűsödni nem kezd.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát.
Mikor a paradicsom már szétfőtt, beleszórjuk az apróra vágott fűszerleveleket, ezután még öt percig a tűzön hagyjuk.
A tésztát a fűszeres paradicsommártással és a hallal összeforgatva tálaljuk.

    

Tipp:

A friss fűszernövényeket helyettesíthetjük szárítottal is, de azt hamarabb adjuk az ételhez. A szárított fűszerekből 1-1 kávéskanálnyit használjunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.