Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HALFILÉ GOMBAMÁRTÁSSAL

2012.11.08

A recept megjelent a KIFŐZTÜK receptmagazinban.

Hozzávalók:

4 szelet fehér húsú tengeri halfilé, 2 citrom, só, őrölt bors, étolaj.

A gombamártáshoz: 50 dkg gomba, 2 dl tejszín, só, frissen őrölt fehérbors, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj.

  

p1270702-dd.jpg

  

Elkészítés:

A halat megcsöpögtetjük citromlével, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, forró olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, aztán addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és 3-4 perc alatt állandóan kevergetve összefőzzük a mártást.

A halat tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. (Vigyázat, ne forgassuk, mert széteshet! Csak egyszer fordítsuk meg széles lapátkanállal alányúlva!)

A megsült halat a mártással leöntve forrón tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.