Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KUKORICA PANÍROS PISZTRÁNG

2008.01.18

Hozzávalók (4 személyre):

4 pisztráng, 10 dkg kukoricaliszt és 5 dkg kukoricadara keverve, 2 tojás, só, őrölt bors, 10 dkg vaj, étolaj, citrom.
 

Kép

    

Elkészítés:

A halakat alaposan megtisztítjuk, leitatjuk róluk a vizet, kívül, belül megcsöpögtetjük őket citromlével, megszórjuk sóval, pici őrölt borssal. Minden hal belsejébe egy kis szelet vajat teszünk.

A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük és villával fölverjük.

A halszeleteket belemártjuk a tojásba, aztán megforgatjuk a kukoricalisztben.

Közben egy nagy serpenyőben felmelegítünk egy evőkanál olajat és a maradék vajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen. A halak mindkét oldalát 6-7 percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.