LAZACOS TÉSZTA
Hozzávalók:
40 dkg tészta, 50 dkg lazacfilé, 4 dl tejszín, 2 citrom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, (olíva)olaj.
A lazacot nagyjából másfélszer másfél centis kockákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Bő, sós vízben föltesszük a tésztát főni. Fölhevítjük az olajat, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, hozzáadjuk a lazacot a páclével együtt, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megint keverünk rajta néhányat, amikor jó erősen gőzölögni kezd, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Ez egy villámgyors étel: amíg kifő a tészta, elkészül a lazac is. Tíz perc, és tálalhatunk.
Tálalásnál minden adaghoz egy-egy darabka citromot adunk, hogy mindenki megcsöpögtethesse friss citromlével a tésztát.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Milyen fincsi lett!! Halas receptet kerestem a tintahalas fekete tésztához, és végül emellett döntöttem. Én vöröshagymát is tettem a hal alá. Nagyon jól passzolt a különleges tésztához ez az ízletes feltét. Köszi a receptet!
:)
(Rommie, 2013.06.23 21:29)