Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LAZACOS TÉSZTA

2012.03.15

Hozzávalók:

40 dkg tészta, 50 dkg lazacfilé, 4 dl tejszín, 2 citrom, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, (olíva)olaj.


p1130714-dd.jpg

 

A lazacot nagyjából másfélszer másfél centis kockákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Bő, sós vízben föltesszük a tésztát főni. Fölhevítjük az olajat, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, hozzáadjuk a lazacot a páclével együtt, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megint keverünk rajta néhányat, amikor jó erősen gőzölögni kezd, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, aztán beleforgatjuk a kifőtt tésztát.

Ez egy villámgyors étel: amíg kifő a tészta, elkészül a lazac is. Tíz perc, és tálalhatunk.

Tálalásnál minden adaghoz egy-egy darabka citromot adunk, hogy mindenki megcsöpögtethesse friss citromlével a tésztát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)

(Rommie, 2013.06.23 21:29)

Milyen fincsi lett!! Halas receptet kerestem a tintahalas fekete tésztához, és végül emellett döntöttem. Én vöröshagymát is tettem a hal alá. Nagyon jól passzolt a különleges tésztához ez az ízletes feltét. Köszi a receptet!