Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MAKRÉLA FŰSZERVAJJAL

2008.01.15

Hozzávalók (4 személyre):

4 db nagyobb vagy 8 kisebb friss vagy fagyasztott makréla (de jó hozzá a hekk, fogas, pisztráng, süllő vagy más hasonló hal is), kb. 3 citrom, 10 dkg vaj, két csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1-2 salot hagyma vagy lilahagyma, néhány gerezd paradicsom.

   

Kép


    

Elkészítés:

A vajba belekeverjük a petrezselyem háromnegyed részét és a vajat kis időre a mélyhűtőbe tesszük, hogy újra darabolhatóvá váljon.

A halakat nagyon alaposan megtisztítjuk (ha fagyasztott halat használunk, természetesen előbb fölolvasztjuk), a fejét és farkát ízlés szerint levághatjuk vagy a halon hagyhatjuk.

A megtisztított halakat kicsit besózzuk, megborsozzuk és bőven meglocsoljuk citromlével.

A halak belsejébe petrezselymes vajdarabokat teszünk.

  

Kép

  

A halakat egy tepsibe fektetjük. Megszórjuk őket a maradék petrezselyemzölddel, melléjük rakjuk a hagymakarikákat és paradicsomgerezdeket és egy citromot fölszeletelve, vajdarabkákat morzsolunk rájuk.

Ezután a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a halat puhára sütjük. Vigyázat, ne szárítsuk ki! A sütési idő kb. 20-25 perc.

A megsült halakat citromdarabokkal tálaljuk, citrommal megcsöpögtetve fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.