Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PISZTRÁNG MANDULÁVAL

2008.01.11

Hozzávalók:

Pisztráng, vaj, só, őrölt bors, citrom, mandulaforgács.

  

Kép

  

Elkészítés:

A megtisztított pisztrángot kívül-belül alaposan bekenjük citromlével, megsózzuk, enyhén megborsozzuk. A hal belsejébe egy darabka vajat teszünk.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Belefektetjük a pisztrángot. A tetejére is morzsolunk egy kis vajat, és betesszük a sütőbe ha van grill fokozatra, ha nincs grill, akkor az elektromos sütő felső harmadára, ha állítható, felső sütésre, a legnagyobb lángra.

A halat kb. 5-6 perc múlva megfordítjuk (óvatosan, egy nagy lapátkanállal alányúlva), és a másik oldalát is sütjük kb. 5 percig. Ezután bőségesen megszórjuk mandulaforgáccsal.

Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a mandula pirulni kezd.

 

Tipp:

Ugyanezt az ételt nem csak sütőben, hanem egy nagy serpenyőben is elkészítheted. A készítés módja ugyanaz, mintha sütőben sütnéd a halat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.