Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PISZTRÁNG ROSTON DIÓVAL

2011.01.11

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb pisztráng, két evőkanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt), 1 tojás, só, őrölt bors, 10 dkg durvára darált dió, citrom.

 

dios-pisztrang-004-ddd.jpg

 

Elkészítés:

A halakat alaposan megtisztítjuk, leitatjuk róluk a vizet, kívül, belül megcsöpögtetjük őket citromlével, megszórjuk sóval, pici őrölt borssal.

A tojásból a keményítővel (vagy liszttel), kis sóval és kb. fél deci vízzel palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk.

A halszeleteket belemártjuk a tojásos keverékbe (ne tapadjon túl sok a halra, éppen csak vonja be), aztán megforgatjuk a darált dióban, a diót kicsit rá is nyomkodjuk a halra.

Közben egy serpenyőben kis lángon felmelegítjük a vajat. Nem szabad égnie, csak éppen forró legyen. Beletesszük a halakat, és mindkét oldalukat 6-7 percig sütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)

A megsült halat friss salátával, sült krumplival, krumplifánkkal vagy krumplipürével tálaljuk.

dios-pisztrang-005-ee.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.