RÁNTOTT HAL SÜTŐBEN KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet hal, őrölt bors, só, citrom, étolaj.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemelmorzsa, só.
A körethez: 2 dl kuszkusz, 10 dkg mazsola, 1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldségalaplé.
Elkészítés:
A halat sózzuk, enyhén megborsozzuk, megcsöpögtetejük citromlével, és hűtőbe tesszük.
A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségalaplébe tesszük, felforraljuk. Hozzáadjuk a mszolát és a kuszkuszt. Lefedve negyed órát állni hagyjuk.
A halat a szokásos módon bepanírozzuk: liszbe, enyhén sós tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Nagyon vékonyan megolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét átkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A megsült halat a kuszkusszal tálaljuk.