Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÁNTOTT PONTY GRILLEZETT ZÖLDSÉGGEL

2012.12.21

Hozzávalók:

4 pontyszelet, 1/2 citrom leve, , csipetnyi őrölt bors. A panírozáshoz: 10 dkg liszt, 2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez: olaj.

A körethez: 4 hibátlan héjú krumpli, 1 kisebb cukkini, 10-12 gomba, 2 sárgarépa, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál apróra vágott rozmaring, őrölt bors, , olívaolaj.

  

p1270442-dd.jpg

 
   
Elkészítés:  

A halszeleteket alaposan megmossuk, besózzuk, picit megborsozzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a körethez az alaposan megsikált krumplit héjával együtt gerezdekre vágjuk, a cukkinit és a répát felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk.
Az olívaolajat összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, a rozmaringgal, 2-3 csipet borssal és egy kávéskanál sóval.
A zöldségeket a fűszeres olajba forgatjuk, és sütőben - ha van, grill funkcióval - megsütjük. A sütés utolsó 4-5 percében a majdnem kész körethez adjuk a vastag karikákra vágott paradicsomot is.
A halszeleteket lisztbe, sózott, villával felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban megsütjük. (A hal egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül.)
A rántott halat a sült zöldségekkel és citromkarikákkal tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.