RÁNTOTT PONTY GRILLEZETT ZÖLDSÉGGEL
Hozzávalók:
4 pontyszelet, 1/2 citrom leve, só, csipetnyi őrölt bors. A panírozáshoz: 10 dkg liszt, 2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez: olaj.
A körethez: 4 hibátlan héjú krumpli, 1 kisebb cukkini, 10-12 gomba, 2 sárgarépa, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál apróra vágott rozmaring, őrölt bors, só, olívaolaj.
Elkészítés:
A halszeleteket alaposan megmossuk, besózzuk, picit megborsozzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a körethez az alaposan megsikált krumplit héjával együtt gerezdekre vágjuk, a cukkinit és a répát felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk.
Az olívaolajat összekeverjük a finomra reszelt fokhagymával, a rozmaringgal, 2-3 csipet borssal és egy kávéskanál sóval.
A zöldségeket a fűszeres olajba forgatjuk, és sütőben - ha van, grill funkcióval - megsütjük. A sütés utolsó 4-5 percében a majdnem kész körethez adjuk a vastag karikákra vágott paradicsomot is.
A halszeleteket lisztbe, sózott, villával felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban megsütjük. (A hal egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül.)
A rántott halat a sült zöldségekkel és citromkarikákkal tálaljuk.