Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


RÁNTOTT PONTY

2008.01.10

 p1190207-dd.jpg

  

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb patkó alakú pontyszelet, só, csipetnyi őrölt bors, citrom. A panírozáshoz:  liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, esetleg szezámmag. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:

A halszeleteket alaposan megmossuk, besózzuk, picit megborsozzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és fél órát állni hagyjuk.

Ezután lisztbe, megsózott, villával felvert tojásba és (esetleg szezámmaggal elkevert) zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban megsütjük. (A hal egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül.)

     

p1140264-dd.jpg

p1310064-dd.jpg

     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.