ROSTON SÜLT HALFILÉ GOMBÁVAL
2011.12.07
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 1 kg halfilé, só, őrölt bors, 2 citrom, 1 evőkanál étolaj, 50 dkg gomba.
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megcsöpögtetjük egy citrom levével, és fél órára hűtőgépbe tesszük. A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk.
Egy grillserpenyőben fölmelegítjük az olajat. A gombát kis sóval és borssal megszórva megpirítjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. Ezután a halszeleteket fektetjük a serpenyőbe. Rájuk öntjük egy citrom levét, és mindkét oldalukat megsütjük úgy, hogy sülés közben csak egyszer fordítjuk meg őket széles lapátkanállal. A sütési idő nagyon rövid, nem szabad a halat kiszárítani. A megsült halat a gombával tálaljuk.
Egy grillserpenyőben fölmelegítjük az olajat. A gombát kis sóval és borssal megszórva megpirítjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. Ezután a halszeleteket fektetjük a serpenyőbe. Rájuk öntjük egy citrom levét, és mindkét oldalukat megsütjük úgy, hogy sülés közben csak egyszer fordítjuk meg őket széles lapátkanállal. A sütési idő nagyon rövid, nem szabad a halat kiszárítani. A megsült halat a gombával tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.