Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ROSTON SÜLT HALFILÉ

2008.01.10

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból, tőkehalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), egy evőkanál étolaj, só, őrölt bors, fél bögrényi liszt, egy evőkanál őrölt pirospaprika.

  

Kép

  

Elkészítés:

A halfiléről (ha fagyasztott, fölengedve) leitatjuk a nedvességet, besózzuk, kicsit megborsozzuk.

A lisztet egyenletesen összekeverjük a pirospaprikával.

A halfiléket megforgatjuk a paprikás lisztben,

Egy grillserpenyőben kis olajat hevítünk. (Forró legyen, de ne füstölögjön!) A haldarabokat mindkét oldalukon hirtelen megsütjük benne.

A megsült halat friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré is nagyon illik hozzá.

 

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.