ROSTON SÜLT HALFILÉ
Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból, tőkehalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), egy evőkanál étolaj, só, őrölt bors, fél bögrényi liszt, egy evőkanál őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
A halfiléről (ha fagyasztott, fölengedve) leitatjuk a nedvességet, besózzuk, kicsit megborsozzuk.
A lisztet egyenletesen összekeverjük a pirospaprikával.
A halfiléket megforgatjuk a paprikás lisztben,
Egy grillserpenyőben kis olajat hevítünk. (Forró legyen, de ne füstölögjön!) A haldarabokat mindkét oldalukon hirtelen megsütjük benne.
A megsült halat friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré is nagyon illik hozzá.