Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEJSZÍNES KUKORICÁS HALFILÉ

2008.01.07

Hozzávalók:

Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú tengeri halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál csemegekukorica (pl. konzerv), 1 kis csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál vaj, só, őrölt (fehér)bors, 2-3 evőkanál liszt.

 

Kép

  

Elkészítés:

A halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk, megforgatjuk lisztben. Egy serpenyőben vajon megsütjük mindkét oldalát, majd a halfilét kivesszük a vajból és félretesszük. A vajba beleszórjuk a kukoricát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ráöntjük a tejszínt, ha kell utánaízesítjük sóval, borssal és az egészet összeforraljuk.

Tálalásnál a halfilét leöntjük a kukoricával, friss salátát és krumplipürét adunk mellé.

 

Kép


 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.