TEJSZÍNES KUKORICÁS HALFILÉ
Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb vagy két kisebb fehér húsú tengeri halfilé (én tonhalból, hekkből, pangasius filéből, vajhalból vagy tilápia filéből szoktam készíteni), 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál csemegekukorica (pl. konzerv), 1 kis csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál vaj, só, őrölt (fehér)bors, 2-3 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk, megforgatjuk lisztben. Egy serpenyőben vajon megsütjük mindkét oldalát, majd a halfilét kivesszük a vajból és félretesszük. A vajba beleszórjuk a kukoricát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ráöntjük a tejszínt, ha kell utánaízesítjük sóval, borssal és az egészet összeforraljuk.
Tálalásnál a halfilét leöntjük a kukoricával, friss salátát és krumplipürét adunk mellé.