Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TINTAHAL TEMPURA

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

50-60 dkg megtisztított tintahal, 1 citrom, a kisütéshez étolaj.

A tésztához: 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl jeges víz (esetleg nagyon hidegre hűtött sör), 1 tojássárgája. (Legjobb a lisztet is mélyhűtőbe tenni legalább negyed órára a tempura készítés előtt.)

  

tintahal-tempura-016-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tintahalat karikákra vágjuk, megcsöpögtetjük a citrom levével, és negyed órára hűtőgépbe tesszük.

A tésztához a lisztet és a keményítőt egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd apránként a vizet. Egy palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. A tésztát nem kell sokáig keverni. Nem baj, ha nem teljesen sima, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne.

Az olajat fölmelegítjük. Tényleg forrónak kell lennie, de ne égjen.

A tintahal karikákat megmártjuk a tésztában, aztán a forró olajban néhány perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.