TINTAHAL TEMPURA
Hozzávalók (4 személyre):
50-60 dkg megtisztított tintahal, 1 citrom, a kisütéshez étolaj.
A tésztához: 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl jeges víz (esetleg nagyon hidegre hűtött sör), 1 tojássárgája. (Legjobb a lisztet is mélyhűtőbe tenni legalább negyed órára a tempura készítés előtt.)
Elkészítés:
A tintahalat karikákra vágjuk, megcsöpögtetjük a citrom levével, és negyed órára hűtőgépbe tesszük.
A tésztához a lisztet és a keményítőt egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd apránként a vizet. Egy palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. A tésztát nem kell sokáig keverni. Nem baj, ha nem teljesen sima, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne.
Az olajat fölmelegítjük. Tényleg forrónak kell lennie, de ne égjen.
A tintahal karikákat megmártjuk a tésztában, aztán a forró olajban néhány perc alatt megsütjük.