Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZSÁLYÁS ROZMARINGOS HALFILÉ

2008.01.01

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb fehér húsú halfilé (lehet pl. tonhal, hekk, pangasius filé, vajhal vagy tilápia filé), 4-5 gerezd fokhagyma, 4-5 rozmaringágacska, 4-5 zsályalevél, 5  dkg vaj, 2 evőkanál evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 1 citrom.

  

Kép

  

Elkészítés:

A halat megsózzuk, megborsozzuk, rácsöpögtetjük egy citrom levét, és állni hagyjuk.

Egy grillserpenyőbe 2 kanál étolajat öntünk. Hozzáadjuk a vajat, beleszórjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, és amikor a zsiradék felforrósodott (nem szabad túlsütni, épp csak forró legyen!), beletesszük a halszeleteket, rájuk szórjuk a fűszernövényeket, és a halszeletek mindkét oldalát néhány percig sütjük. (Sülés közben a halat nem szabad forgatni, csak egyszer fordítjuk meg széles lapátkanállal, különben a filé széteshet.)

A megsült halat a fűszeres vajjal kicsit meglocsolva tálaljuk. Szerintem leginkább friss saláta illik hozzá. Tálalásnál kínáljunk a halhoz citromgerezdeket.

 

Tipp:

A megsült fűszerlevélkéket ne dobjuk ki (ha nem égtek véletlenül meg). Nagyon finom ropogósak és kellemes ízűek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.