Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABOS KÁPOSZTA

2018.11.29

p1580604-dddd.jpg

Hozzávalók: 
50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg tarkabab, valamilyen füstölt sertéshús vagy szalonnabőrke (esetleg füstölt hús főzőleve), 1 vöröshagyma, őrölt bors, babérlevél, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt.
 
 
Elkészítés: 
A babot előző este beáztatjuk, majd leszűrjük és annyi friss vízben (vagy húslében), amennyi bőven ellepi néhány babérlevéllel feltesszük főni. A savanyú káposztát, ha kell, kimossuk, és a hússal vagy szalonnával megfőzzük. Borssal, és ha kell, sóval ízesítjük. Mikor káposzta és a bab is megfőtt, a babot a káposztához adjuk. Az ételt a zsírból és a lisztből készült rántással besűrítjük.  Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
 
Ez az étel készülhet nagyon sok hússal vagy hús nélkül (esetleg egy kis szalonnabőrrel) a család gazdasági helyzetétől vagy attól függően, hogy hétköznap vagy ünnepnap főzik. Káposzta helyett használtak hozzá savanyított kerekrépát is. Régebben nem rántották be, esetleg kásafélével sűrítették.

 

p1580610-dddd.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.