BAJOR SÖRÖS BORDA
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj, 3-4 vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors,1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény, 3 evőkanál étolaj, két-három evőkanál mustár, 5 dl sör.
Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. (Klopfolni nem kell. Úgy jó, ha a hússzeletek nem túl vékonyak.)
A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.
A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, aztán beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Úgy jó, ha a lé éppen ellepi a húst.
Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával is, de egy szelet friss kenyérre is nagyon finom.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Sziasztok!
Én is megcsináltam, és Isteni finom!!! :)
Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy ez a 4-8 szelet, felejtős. 80-100dkg karajból csináltam meg, és dijon-i mustárt használtam hozzá.
Egyszerű, és tényleg nagyon gyorsan kész van, köszi a receptet! :)
Jucus
Sörös borda
(Jucus, 2013.04.22 14:55)