Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


BAJOR SÖRÖS BORDA

2012.07.06

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj, 3-4 vöröshagyma, 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors,1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény, 3 evőkanál étolaj, két-három evőkanál mustár, 5 dl sör.

 

p1200090-dd.jpg



Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. (Klopfolni nem kell. Úgy jó, ha a hússzeletek nem túl vékonyak.)

A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.

A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt és pici őrölt borsot, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a sör felével, aztán beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Ha a leve elfő, apránként pótoljuk a megmaradt sörrel. Úgy jó, ha a lé éppen ellepi a húst.

Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával is, de egy szelet friss kenyérre is nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sörös borda

(Jucus, 2013.04.22 14:55)

Sziasztok!
Én is megcsináltam, és Isteni finom!!! :)
Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy ez a 4-8 szelet, felejtős. 80-100dkg karajból csináltam meg, és dijon-i mustárt használtam hozzá.
Egyszerű, és tényleg nagyon gyorsan kész van, köszi a receptet! :)
Jucus

sörös borda

(tomi, 2013.03.28 10:39)

nagyon hamar kész és nagyon finom

Sörös borda

(Erni, 2012.10.01 11:52)

Megcsináltam, Isteni finom volt! Köszi