Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BAKONYI BETYÁRGOMBÓC

2012.08.21

Hozzávalók:  

50 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, , 1/2 kávéskanál őrölt bors, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl tejföl.

A gombócokhoz: 50 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál só, 1/4 kávéskanál őrölt bors, 1/4 kávéskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál pirospaprika.
 
 

p1230919-dd.jpg

    

Elkészítés:

A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából.
Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal.

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köret

(Karulino, 2012.10.16 14:55)

Szia! Tetszik a recept, de milyen köretet ajánlanál hozzá? Rizs illik hozzá? Köszönöm a választ

Re: köret

(en, 2013.02.07 13:47)

Erre én is kiváncsi lennék!!!

Re: Re: köret

(Cica, 2013.05.11 10:45)

Sziasztok!Én tarhonyával és rizzsel próbáltam,nagyon finom volt!

Re: köret

(énénénénénén, 2013.07.30 14:20)

én nokedlivel csinálnám

Re: köret

(Noé, 2014.01.30 18:25)

én mivel németben lakom,ezért gőzgombóccal próbálom,sztem így is fini lesz