Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÉKÉSI KANÁSZPÖRKÖLT

2016.08.23

Hozzávalók:

50 dkg vöröshagyma, 1 kg sertéslapocka (de készíthető bármilyen sertéshúsból), 1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál zsír, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 kg krumpli.

 

Elkészítés:

A vékonyra karikázott hagymát a felmelegített zsíron kevergetve megfonnyasztjuk. Beleszórjuk a kockákra vágott húst, és tovább keverjük, amíg a hús minden oldala ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük egy bögre hideg vízzel. Beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és ha kell, egy kevés vizet ráöntve a legkisebb lángon puhára pároljuk. (A főzési idő elég hosszú.) Mikor a hús már puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt krumplit, annyi forró vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, megkeverjük, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

Savanyúsággal, salátával tálaljuk. Megöntözhetjük némi tejföllel is.

 

p1800527-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.