Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BORSÓLEVES CSIRKÉVEL

2013.03.14

Hozzávalók:

50 dkg csirkehús (nálunk comb- és mellfiléből készül, de a csirkeaprólék is jó hozzá), 50 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó), 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 kávéskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi őrölt bors, étolaj.
A tésztához: 1 közepes tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál puha vaj, fél kávéskanál só.

      

p1310964-dd.jpg

      

Elkészítés:

A húst, a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret két percig kavargatjuk 1 evőkanál olajon. Megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Beletesszük a petrezselyemcsokrot, a cukrot, és éppen csak gyöngyözve főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a borsót. (Ha fagyasztottat használunk, akkor magasabbra vesszük a hőfokot, míg a leves fel nem melegszik újra, de amint a forrás beindul, újra mérsékeljük, hogy az étel éppen csak gyöngyözve főjön.)

Közben elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat összekeverjük, de éppen csak annyira, hogy összeálljon a massza.

Mikor a borsó is megfőtt, kivesszük a petrezselyemcsokrot, kiskanállal a levesbe szaggatjuk a galuskát, és az újraforrástól számítva még öt percig főzzük.

Az ételt forrón tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2016.01.26. Kedd 13:32

(Nikli vivi, 2016.01.26 13:32)

Hmmm.fincsiiiiiiii!!!!!jok vagy\vagytok aki ezeket keszitette!!!!

borsóleves csirkével

(brigi, 2013.09.25 08:32)

nem rossz biztos finom lehet!