Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BRASSÓI APRÓPECSENYE

2008.01.29

Hozzávalók:
1 kg hús (az eredeti recept szerint sertés színhús, de lehet csirkéből vagy pulykából is csinálni), 1-2 evőkanál olaj, fél mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál törött bors, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 4-5 gerezd fokhagyma (de van, aki egy egész fejnyit rak bele), 2-3 közepes vöröshagyma, 1 kg krumpli, étolaj a krumpli kisütéséhez.

  

Kép


Elkészítés:A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.A húst kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.

1-2 evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a hagymakarikákat. (A hagymát a felforrósított olajba szórjuk, és fél percig keverjük.) Hozzáadjuk a húskockákat, és tovább kevergetjük, amíg a hús minden oldala ki nem fehéredik.

Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk a fűszerekkel, lehúzzuk a tűzről, átkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy a főzőedény aljában egy ujjnyi víz legyen. Visszatesszük a tűzre, fokhagymanyomóval belepréseljük vagy belereszeljük a fokhagymát, és gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a víz elpárolog és a hús megpuhul. (Ha a víz elpárolgott, de a hús még kemény, apránként még egy pici vizet öntünk hozzá a hús megpuhulásáig.)

Mialatt a hús készül, a krumplit forró olajban kisütjük.Úgy próbáljunk időzíteni, hogy a hús és a krumpli nagyjából egyszerre készüljön el.

A megsült krumplit és a húst összekeverjük. Rögtön, frissen tálaljuk.

  

Kép 

 

Tipp:

A húshoz, mikor már majdnem megpuhult, keverhetsz zöldborsót is.

  

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jesszus!

(Natimama, 2009.10.24 13:28)

Négy tepsi? Az hány darab?

Én madártej szeletet sütöttem.
Tegnap kaptam egy nem sütős, kekszes, vaniliapudingos, almás, csokimázas receptet /:o)/,amit itt nem látok a "nem sütős" kategóriában. Ha kipróbáltam, megírhatom Neked? Hátha érdemesnek tartod majd, hogy közreadd!

Natinak

(Szamóca, 2009.10.24 13:23)

Én is sütök közben.
Most sült meg négy tepsi kakaós csigám. Finom lett. :)

kicsit gyagya...

(Natimama, 2009.10.24 13:18)

Ajjjaj! De lüke vagyok! Megtaláltam ám! Csak rá kell kattintani a menü-oszlopban a linkre...
Najóóóvanna! Néha figyelmetlen vagyok... /meg közben sütök-főzök :o)/

Natinak

(Szamóca, 2009.10.24 13:16)

Nálam itt van egy dumaparty-oldal:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/dumaparty

Látod, a fiaid sem nagyon lesznek nagypapák 50 évesen. :DDD

Dumaparty?

(Natimama, 2009.10.24 13:12)

És én ÚGY AKAROM! :o))
(Unokám még nincs, pedig a fiaim 31 és 28 évesek...)

Hol van az? Csak beírom magát a szót meg a .hu-t és odatalálok?

Én szívesen dumcsizok... akár itt a neten is. :o)

Natinak

(Szamóca, 2009.10.24 12:33)

Kedves Nati!
Én nagyon örülök, hogy beszélgetsz velem. Akár itt, akár a Dumaparty oldalon.
Valóban nem a megszólítás számít. És még csak nem is az évek száma. De manapság egy 50 éves nő igen gyakran nem az unokáját, hanem a saját gyerekét hordja az óvodába.
Szerintem egy kellemes, vidám életkor annak, aki úgy akarja megélni. :)

Kedves vagy...

(Natimama, 2009.10.24 12:18)

Szamóca! :o))
Lélekben annak is érzem magam! A Natimama egy kedveskedő, családi megszólítás. Van mellette még a Mamóka is! Volt idő, amikor rosszul éreztem magam ettől a megszólítástól. Ma már nem... ez talán annak a jele, hogy bölcsebb lettem!
(vagy mégis csak öregszem?) :o))))

Hidd el, nem cserélnék egyetlen, nálam fiatalabbal sem! Ezt ŐSZINTÉN mondom!

De látod, annyi eszem mégsincs, hogy ezt NE egy főzős oldalon meséljem el a világnak! :o))))

Natimamának

(Szamóca, 2009.10.24 08:20)

Nedves Nati!
Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat! Vidám sütés-főzést kívánok!
(Azért megjegyzem, 50 évesen egy nő még korántsem "mama", hanem ifjú hölgy.)

brassói aprópecsenye

(Natimama, 2009.10.23 19:44)

Tegnap a Papussal együtt voltunk vásárolni. Vettem sertés lapockát. Kérdezte az Emberem, hogy mit készítek majd belőle. Mondtam, hogy fogalmam sincs..
Aztán este kolbászolt a neten és belebotlott ebbe a gyönyörűséges főzőcskézősbe.. nem is tudom, hogyan. De mindegy is! Mutatta a recepthez tartozó fotót, és adva volt az ötlet a mai kajához.
Megmutatta a sütik-torták receptjeit is! Na, azoktól meg egyenesen elájultam! Ötven éves vagyok, nemrég kezdtem csak sütni (k. öt éve!), és IMÁDOM!
Sok recepte ki fogok próbálni innen!
Tök jó, hogy ide találtunk! :o))))

Köszönöm!

(Szamóca, 2009.10.22 09:30)

Kedves Macóka!
Köszönöm szépen a kedves szavaidat. További nagyon vidám sütés-főzést kívánok! :)

Köszönet

(Macóka, 2009.10.21 20:21)

Kedves Szamóca! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a lapodra.Köszönet érte, a sok jó receptért, a sok jó ötletért. Én is imádok főzni, minden újat kipróbálok, mindíg variálok. Az az igazság, hogy szeretünk jókat enni és szeretjük a változatosságot. Mégegyszer köszi.