Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BRASSÓI APRÓPECSENYE

2008.01.29

Hozzávalók:
1 kg hús (az eredeti recept szerint sertés színhús, de lehet csirkéből vagy pulykából is csinálni), 1-2 evőkanál olaj, fél mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál törött bors, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 4-5 gerezd fokhagyma (de van, aki egy egész fejnyit rak bele), 2-3 közepes vöröshagyma, 1 kg krumpli, étolaj a krumpli kisütéséhez.

  

Kép


Elkészítés:A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.A húst kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.

1-2 evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a hagymakarikákat. (A hagymát a felforrósított olajba szórjuk, és fél percig keverjük.) Hozzáadjuk a húskockákat, és tovább kevergetjük, amíg a hús minden oldala ki nem fehéredik.

Amikor a hús kifehéredett, megszórjuk a fűszerekkel, lehúzzuk a tűzről, átkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy a főzőedény aljában egy ujjnyi víz legyen. Visszatesszük a tűzre, fokhagymanyomóval belepréseljük vagy belereszeljük a fokhagymát, és gyakran megkeverve addig főzzük, amíg a víz elpárolog és a hús megpuhul. (Ha a víz elpárolgott, de a hús még kemény, apránként még egy pici vizet öntünk hozzá a hús megpuhulásáig.)

Mialatt a hús készül, a krumplit forró olajban kisütjük.Úgy próbáljunk időzíteni, hogy a hús és a krumpli nagyjából egyszerre készüljön el.

A megsült krumplit és a húst összekeverjük. Rögtön, frissen tálaljuk.

  

Kép 

 

Tipp:

A húshoz, mikor már majdnem megpuhult, keverhetsz zöldborsót is.

  

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Brassói aprópecsenye

(Irén, 2017.08.07 18:10)

én is vöröshagyma nélkül csinálom, rengeteg fokhagymával, kockázott sült krumplival csinálom, de a krumplit tepsibe rakom és ráöntöm a husit ami jó sűrű szaftos, és 20 percre berakom a sütőbe összesütöm, tálalás előtt szórom meg őrölt pirospaprikával. Tepsiben tálalom.

braói

(bogica, 2016.08.23 21:11)

jól nézki

Ize

(Szandi, 2014.03.08 14:03)

Jól néz ki. Biztosan fincsa is lett. Ez a kedvencem.

brasoi

(isabell, 2014.03.03 12:07)

nagyon finom kaja ajanlom mindenkinek hogy probalja ki

Brassói aprópecsenye

(Ágicicmic, 2014.01.31 15:07)

Én gyakran készítem, mert kiadós és naagyon finom. Lehet, hogy most meg leszek kövezve, de én fokhagymaimádó vagyok, és amikor összekeverem a zsírjára sült húst /nem teszek bele pirospaprikát/, akkor az egész tetejére még frissen rányomok kb 2 gerezd fokhagymát. Családi ebéd, randevú kizárva, viszont az influenza is....

brasói

(kitti, 2013.09.25 08:36)

ilyenröl még én nem hallottam.

Meglehet, hogy finom a brassói zöldborsóval de én még és a körülöttem lévők sem halltottak ilyesmiről

(összevaló finomságok, 2013.08.31 16:38)

Például a resztelt máj nagyon finom zöldborsóval, persze együtt főve és még van a zöldborsó pörkölt, ami szerintem különlegesen finom kimondottan a hozzávaló fűszerekkel.
De azért nem fejtem ki a véleményemet a zöldborsós resztelt májról, mert kinek milyen az izlése, amibe persze nem lehet beleszólni

brassói 13.05.24

(Dante, 2013.05.24 18:27)

Fincsi lett! Az új-krumlit libazsírban sütve ajánlom mindenkinek. :)

Recept

(brassói, 2013.01.09 10:20)

Szia, köszönjük a receptet, annyi kiegészítést azért tennék, hogy ez nem az eredeti Brassói, mivel azt nem pörköltesen főzzük, nincs benne hagyma, csak fokhagyma! A kisült szalonna zsírján kell hirtelen kisütni, a csíkokra vágott húst. Azért írom le, hogy próbáld ki, egyébként ez is fonom biztosan :-)

milyen finom

(arnold, 2012.05.05 11:25)

Köszönöm h feltöltöttétek a receptett

Brassói aprópecsenye

(Szidonia, 2012.03.15 11:03)

Isteni lett
nekem nem is jutott volna ilyen az eszembe.
nagyon jo hamar készül és laktatos
érdemes hozáfgoni
mindenkinek ajálom

BRASSÓI APRÓPECSENYE

(Brigi, 2011.11.10 12:35)

Csirke vagy pulyka húsból nem érdemes meg csinálni mert nagyon száraz lesz a kaja, sertésből jobb mert akkor szaftosabb és finomabb ,én már az összeset kipróbáltam de a sertés combol a legfinomabb.

Brassói

(Lillu, 2011.03.01 14:09)

Szia!
Köszönjük a receptet, nagyon egyszerű és isteni finom lett. A páromnak tegnap előtt elkészítettem, és ma megint ezt kérte. Én 1 egész fej fokhagymát tettem bele, nagyon jó lett!

BRASSÓI APRÓPECSENYE

(Brigi, 2010.10.30 12:13)

Én már ki próbáltam ezt a receptet és nagyon finom volt
ezt ajánlom mindenkinek hogy próbálják ki mert meg éri.

a húsról

(Kisvirág, 2010.06.05 21:58)

nálunk anyu mindig pulyka vagy csirkehússal csinálja, és sosem zsíros vagy olajos, hanem valahogy kicsit mindig (kellemesen) száraz a krumpli és ropogós a hús

http://www.foci7.eoldal.hu/

(http://www.foci7.eoldal.hu/, 2010.05.24 19:34)

http://www.foci7.eoldal.hu/

Zsír

(Szamóca, 2010.03.19 21:14)

Szia András!
Valószínűleg jobban is illik a húshoz a zsír, mint az étolaj. :)
Milyen az a csopaki aprópecsenye?

aprópecsenye

(András, 2010.03.19 21:12)

én biztos kiverem a biztosítékot , én zsirral főzök , a brassóit is másképp csinálom , de azért a csopaki apró pecsenye az igazi

Natinak

(Szamóca, 2009.10.24 14:06)

Például a Dumaparty-ba. De írhatod a e-mail címemre is.
Igen, teljesen egyetértek veled. Én is csak olyan recepteket osztok meg másokkal, amit kipróbáltam.

És hova írjam?

(Natimama, 2009.10.24 13:37)

Ide, publikusan, vagy privátban, a megadott email címre?
A madártej szeletet már ma el tudom küldeni, de a másikat csak, ha kipróbáltam!
Olyat nem ajánlok, amit nem készítettem... kóstoltam. :o))

Amúgy a 32 darab is sok a kakaós csigából. Nekem! Nekünk... :o)
Hány emberre sütsz-főzöl?