Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


CIGÁNYPECSENYE

2008.01.28

 ciganypecsenye-20-009-dd.jpg

 

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb, vastag, csont nélküli karaj vagy tarja szelet, 4 legalább fél centi vastag szelet húsos szalonna, 4 közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, liszt, étolaj.

   

ciganypecsenye-20091023-002-ddd.jpg

  

Elkészítés:

2-3 fokhagymagerezdet megpucolunk és kis lyukú reszelőn egy deci étolajba reszelünk.

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a fokhagymás olajban, majd lefedve minimum 1-2 órára a hűtőgépbe tesszük. (Még jobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csak jól fedd le, mert különben minden más étel átveszi a fokhagyma szagát!)

Fél bögrényi lisztet összekeverünk egy csapott evőkanál pirospaprikával. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a lisztben.

Egy serpenyőben kis olajat hevítünk (az olaj forró legyen, de ne füstölögjön). Az olajon a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. (3-4 percig sütjük egy-egy oldalukat.)

Egy tepsi alját kiolajozzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, megforgatjuk a karikákat a paprikás lisztben, és a kiolajozott tepsi aljába szórjuk őket. Az átsütött hússzeleteket ráfektetjük a hagymakarikákra. A hússzeletek tetejére néhány megtisztított fokhagymagerezdet szórunk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy kakastaréj formára bevagdosott szalonnacsíkot.

Az így összeállított ételt fél órára sütőbe tesszük, és összesütjük.

  

ciganypecsenye-20-033-dddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cigánypecsenye

(Timi, 2020.05.20 19:36)

Kipróbáltam, nagyon finom,ezentúl így sütöm!

a cigánypecsenyéről

(Bori mama, 2014.03.16 16:55)


ez az a fajta ahogy szereti a családom

HőFOK

(csibe, 2012.09.25 21:08)

Hány fokon kell betolni a sütőbe ?

Re: HőFOK

(IISHJ, 2013.02.24 09:03)

Re: HőFOK

(Miri, 2014.02.19 15:00)

Cigánypecsenye

(Piri, 2013.07.16 19:26)

Finom lett. Ízlik.

magnó pörköltröl

(szuharev nyikoájv, 2013.07.01 17:46)

Cigánypecsenye

(Annus, 2013.02.28 05:09)

nagyon gusztán néz ki. Meg fogom csinálni .

cigánypecsenye

(betti, 2013.02.09 20:34)

nagyon gusztusosan néz ki,el fogom készíteni

é.

(Balázs, 2012.02.26 11:24)

ez az étel nagyon ízletes az eggyik kedvencem lett.

Re: é.

(jani55, 2012.08.19 10:18)

Szeretek "sütni főzni" Én a cigánypecsét másképpen ismertem, de megtetszett a recept. Elkészítettem és azt kell, hogy mondjam nagyon bejött, de nem csak nekem, hanem az egész családnak. Jó volt nyugtázni az elismerő pillantásokat. Annyit "csaltam", hogy hagymás tört krumplival volt a köret, mert ez volt a kérés és hozzá kovásazos uborka.

Re: Re: é.

(Szamóca, 2012.08.19 19:12)

Nagyon örülök, hogy ízlett! :)

Ciganypecsenye

(BigSada, 2012.02.03 15:34)

Eletem harmadik foztje! Koszonom szepen az izletes receptet! Megerte megcsinalni! :) Nagyon finom volt!

recept

(Lakatos Sándor, 2011.12.31 15:05)

csókolom köszönjük finom a cigány pecsenye .üdv Sanyi boldog ünnepet és boldog új évet kívánok

Cigánypecseny

(Bea, 2011.12.19 13:35)

Nagyon Köszönöm kipróbáltam és nagyon ízlet a családomnak!
Próbálja ki mindenki!

Cigánypecsenye

(Bea, 2011.12.08 09:47)

Bár én nem így csinálom, de kipróbálom így is nagyon jól néz ki.
Még jelenkezem, hogy milyen volt.

éltelről

(molnar laszlo, 2011.11.20 15:36)

most már írok.
www.recept-oldal.hu

cigánypecsenye

(Erika, 2011.11.10 07:39)

ez a recept igen jól hangzik!mai menü kitalálva!majd beszámolok az eredményről

Cigánypecsenye

(Anita, 2011.11.03 14:39)

El fogom készíteni ezt a receptet,és megírom milyen lett.Azt gondolom finom lesz.

cigánypecsenye

(puder, 2011.10.30 09:57)

nekem is tetszik most megcsinálom majd jelentkezem