Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIKÓSTOKÁNY

2008.01.27

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg marha- vagy sertéshús (nálunk tarjából a legnépszerűbb), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 3 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 2 kiskanál őrölt pirospaprika, 2 csipetnyi őrölt bors, só, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.

   

p1290565-dd.jpg

   

Elkészítés:

A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

A hagymákat megtisztítjuk, és vagy finomra aprítjuk, vagy félkarikákra vágjuk (nálunk az utóbbi a szokás).

A szalonnát és a hagymát az étolajon állandóan kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon könnyen odaég!) A hagymát nem szabad megbarnítani, csak addig süssük, amíg kissé össze nem esik.

Hozzáadjuk a húst, és tovább keverjük.

Mikor a húsdarabok körben mindenütt kifehéredtek, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, levesszük a tűzről, és felöntjük fél pohár hideg vízzel.

Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, aztán lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet.

Mikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, felöntjük fél pohár vízzel, és a húshoz öntjük. Jól megkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még tíz percig főzzük.

Legnépszerűbb körete a nokedli, de tálalhatod rizzsel vagy tésztával is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.