CSÍPŐS CSIRKE
Albert Györgyi receptje alapján.
Hozzávalók (4 személyre):
4 db egész csirkecomb (vagy 8 db csirke alsó- vagy felsőcomb vagy 8 db csirkeszárrny), 3 dl ketchup, 1 dl kóla, só, őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt (vagy apróra vágott) chilipaprika, 1 mokkáskanál oreganó. A kisütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrüket, sóval, borssal alaposan bedörzsöljük őket.(Ha csirkeszárnyból készül az étel, nem kell lehúzni a bőrét.)
A páchoz a ketchupba belekeverjük a kólát, az oreganót és a chilipaprikát. A befűszerezett húsdarabokat beletesszük a pácba, és lefedve egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A bepácolt húst bő olajban vagy olajjal kikent tepsiben megsütjük.
Tipp:
Ha olajban sütöd a húst, vigyázz, hogy nehogy túl hamar megégjen, és belül nyers maradjon! Fedő alatt kezdd a sütést.
Ha tepsiben sütöd, először fedd le a tepsit alufóliával, amit a sütés végén, amikor már megpuhult a hús, vegyél le, és pirítsd meg a csirkét.
A megmaradt pácból készíts mártást a húshoz: forrald fel a pácot, és kicsit sűrítsd be. Esetleg adhatsz hozzá egy kis mézet is.