Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSÍPŐS CSIRKE

2008.01.27

Albert Györgyi receptje alapján.

Hozzávalók (4 személyre):

4 db egész csirkecomb (vagy 8 db csirke alsó- vagy felsőcomb vagy 8 db csirkeszárrny), 3 dl ketchup, 1 dl kóla, só,  őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt (vagy apróra vágott) chilipaprika, 1 mokkáskanál oreganó. A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrüket, sóval, borssal alaposan bedörzsöljük őket.(Ha csirkeszárnyból készül az étel, nem kell lehúzni a bőrét.)

A páchoz a ketchupba belekeverjük a kólát, az oreganót és a chilipaprikát. A befűszerezett húsdarabokat beletesszük a pácba, és lefedve egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A bepácolt húst bő olajban vagy olajjal kikent tepsiben megsütjük.

 

Tipp:

Ha olajban sütöd a húst, vigyázz, hogy nehogy túl hamar megégjen, és belül nyers maradjon! Fedő alatt kezdd a sütést.

Ha tepsiben sütöd, először fedd le a tepsit alufóliával, amit a sütés végén, amikor már megpuhult a hús, vegyél le, és pirítsd meg a csirkét.

A megmaradt pácból készíts mártást a húshoz: forrald fel a pácot, és kicsit sűrítsd be. Esetleg adhatsz hozzá egy kis mézet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.