Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKE SASLIK

2011.07.31

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csirkecombfilé, 50 dkg vöröshagyma, 25 dkg gomba, 25 dkg húsos szalonna.

A mustáros páchoz:  vagy 3 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors, 1 kiskanál mustár.
A joghurtos páchoz:  1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt, 3 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors.
A fokhagymás páchoz: 4-5 nagy gerezd fokhagyma, 3 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál só, 2-3 csipetnyi őrölt bors.

 

csirke-saslik-008-dd.jpg

  

Elkészítés:

Válaszd ki, hogy melyik pácot szeretnéd elkészíteni!

A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. A (csont és bőr nélküli) húst kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, és egy erős nejlonzacskóba szórjuk, majd ráöntjük a pácot. A zacskóból kinyomkodjuk a levegőt, a szájára egy csomót kötünk, aztán alaposan "átmasszírozzuk", hogy a húsdarabokat mindenütt befedje a pác. Ezután a húst egy éjszakára hűtőgépbe tesszük. (Ha nincs ennyi időd, akkor is hagyd állni a húst a hűtőben legalább egy óráig!)

A bepácolt húst ezután a vöröshagymával, nagyobb kockákra vágott szalonnával és a gombával váltakozva vagy hosszú hústűre vagy saslikpálcikára tűzzük.

A sütést végezhetjük sütőben, néha megforgatva a saslikokat, vagy szabad tűz fölött, grillen, esetleg grillserpenyőben, szintén forgatva az ételt, de akár bő olajban is. A sütőben vagy grillserpenyőben sütéshez nem kell a hús alá olaj, mert a szalonna is enged szírt, és a pácok is tartalmaznak zsiradékot. Ha nem tapadásmentes a tepsi vagy serpenyő, nagyon vékonyan ki lehet olajozni sütés előtt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

étel

(anna, 2014.07.07 15:21)

ízletes isteni fonom
ma ezt csináltam a család mind nagyon örült neki

Csirke saslik

(Moncsi, 2011.08.03 13:42)

Nagyon tetszik a recept, ma én is ezt készítem.