Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKEFALATKÁK

2011.07.26

 p1380407-dd.jpg

    

Hozzávalók:

1 kg csont és bőr nélküli csirkehús (nálunk csirke felsőcombból és csirkemellből a legnépszerűbb), 1 kis dobozos (kb. 1,5 dl) natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál só, zsemlemorzsa a bundázáshoz, 2-3 evőkanál étolaj a sütéshez.


rantott-csirkefalatok-011-ff.jpg

 

Elkészítés:

A húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha kötünk rá egy csomót), és alaposan "megmasszírozzuk", hogy a joghurt mindenütt bevonja a húsdarabokat. Ezután az egészet betesszük legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe.

A bepácolt húst kivesszük a joghurtból. (Nem kell letörölni róla a pácot.) Megforgatjuk zsemlemorzsában.

Ezután a bepanírozott húst vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meghintjük olajjal. (Érdemes egy olajszórót venni. Nagyon hasznos. Ebben az esetben is remekül elosztható vele az étolaj a húson úgy, hogy mindenüvé jusson.) Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és negyed órára 200 fokos sütőbe tesszük. A negyed óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük tíz percre. Ezután levesszük az alufóliát és öt-tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.

 

Tipp:

A húst természetesen panírozhatjuk lerázogatva róla a joghurt nagy részét hagyományos módon lisztbe, tojásba morzsába, és kisüthetjük bő olajban is.

  

p1320702-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

2016.01.26. Kedd 13:18

(Nikli vivi, 2016.01.26 13:18)

Hmmmmm.nagyon finomnak látszik!!!!!:-)

2016.01.26. Kedd 13:18

(Nikli vivi, 2016.01.26 13:17)

Hmmmmm.nagyon finomnak látszik!!!!!:-)

tepsi

(Gréti, 2011.12.27 22:08)

A tepsit is be kell olajozni???

Re: tepsi

(Szamóca, 2013.03.19 13:14)

Igen, benne is van a receptben.