CSIRKEPAPRIKÁS
Hozzávalók:
3-4 fej vöröshagyma, 1 kiló csirkehús (lehet az egész csirke, de készítjetünk paprikást csak combból, szárnyból vagy csirkemellből is), pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, étolaj, egy zöldpaprika és egy paradicsom (vagy két-három evőkanál lecsó), 1,5-2 dl tejföl.
Elkészítés:
Két evőkanál olajon átkeverjük a földarabolt hagymát, megszórjuk fél kávéskanál őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal, hozzáadjuk a csirkét, körbepirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, rögtön felöntjük fél bögre vízzel. Beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, és az elpárolgó vizet folyamatosan pótolva puhára pároljuk. (Nem szabad túl sok lének lennie rajta, éppen csak annyi vizet öntsünk rá, hogy oda ne égjen, de ne főjön bő vízben az étel!) Amikor a hús már majdnem puha, belekeverjük a tejfölt, és még 10-15 percig főzzük.
Rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.